Zonneboiler met warmtepomp

 

Samen presteren ze beter dan alleen. Teamwork is belangrijk bij groepssporten, ondernemingen, maar ook bij sommige soorten warmtepompen. Een zonneboiler met warmtepomp kan door een goede afstemming van de afzonderlijke onderdelen beter presteren.

Het water dat door de zonneboiler verwarmd wordt, hoeft de warmtepomp niet meer te verwarmen. Dit heeft als gevolg dat de warmtepomp minder hoeft te werken en dus minder elektriciteit zal verbruiken.

Sinds 1 januari 2012 heb je zelfs nog meer reden om een warmtepomp te overwegen in combinatie met een zonneboiler. Door middel van hogere premies voor warmtepompen en zonneboilers in Vlaanderen kan je deze voordelig installeren in je woning. 

Zonneboilers met warmtepompen: hogere premies

Voor zonneboilers krijgen gezinnen een premie van 200 euro per m², met een maximum van 1.500 euro. Momenteel bedraagt deze premie slechts 75 euro per m².

Wie voor een zonneboiler en warmtepomp combinatie opteert ontvangt maximaal 1.700 euro.

Raadpleeg online welke premies u krijgt

Om een duidelijk inzicht te krijgen inzake de beschikbare voordelen voor warmtepompen raadpleegt u best de website van de Vlaamse overheid. U vindt er een overzicht van alle huidige voordelen en subsidies van toepassing in uw gemeente! Ook subsidies voor de warmtepomp bij u thuis!

Voor meer informatie over de voordelen van zonneboilers met warmtepompen kan je ons steeds contacteren. Ook offertes kan je via ons contactformulier verkrijgen.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?