Goedkoopste warmtepomp: lucht/lucht warmtepompen

 

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. De goedkoopste soort warmtepomp zijn de lucht/lucht warmtepompen. De duursten zijn de geothermische warmtepompen. Natuurlijk hebben de duurdere warmtepompen hun voordelen zoals een hoger rendement, meer kansen op subsidies en een langere levensduur.

Goedkoopste warmtepomp: lucht/lucht warmtepomp voordelen

De goedkoopste soort warmtepompen zijn deze van het type lucht/lucht. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om de lucht binnenshuis op te warmen. Dit soort warmtepomp heeft twee sterke voordelen:

  • Goedkoopste warmtepomp
  • Eenvoudige installatie mogelijk bij een beperkte renovatie

 

Goedkoopste warmtepomp: lucht/lucht warmtepomp nadelen

Dit soort warmtepomp is nog steeds erg zuinig vergeleken met traditionele verwarming, maar kan niet op tegen grond/water warmtepompen op vlak van rendement. Daarnaast zijn er ook enkele andere nadelen:

  • Een lucht/lucht warmtepomp is niet altijd ideaal voor de verwarming van een volledige woning. Vooral de goedkoopste lucht/lucht warmtepompen zijn bedoeld voor het verwarmen van één ruimte of een klein appartement.
  • Een lucht/lucht warmtepomp kan niet gebruikt worden voor vloerverwarming
  • Een lucht/lucht warmtepomp kan niet gebruikt worden voor het verwarmen van warm water (warmtepompboiler)
  • Bij extreme vriestemperaturen is het rendement beduidend lager dan normaal

 

Bent u niet zeker welke soort warmtepomp voor u het beste is? Dan kan u ons contacteren voor meer informatie. We stellen vrijblijvend een offerte voor u op met advies voor de beste soort warmtepomp en het voordeligste merk op basis van de terugverdientijd van een warmtepomp.

De goedkoopste warmtepompen kunnen uitstekende resultaten bieden wanneer u hun sterke punten kan uitspelen, voor de verwarming van een woning kiest u echter beter voor de geothermische warmtepompen of als goedkoper alternatief een lucht/water warmtepomp.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?