Premies voor een warmtepompboiler

 

Een warmtepomp verwarmt je woning en kan je woning van sanitair warm water voorzien. Een warmtepomp en een warmtepompboiler zijn vormen van alternatieve energie, die voor een enorme besparing op je energiefactuur zorgen. Toch houdt de hoge investeringsprijs veel mensen tegen. De overheid wil het gebruik van warmtepompen echter stimuleren, en geeft dan ook heel wat premies bij de aankoop van een warmtepomp. Ook voor de aankoop van een warmtepompboiler ontvang je mogelijk een premie van de overheid, die de investeringskosten behoorlijk kan drukken.

Warmtepompboiler premie afhankelijk van enkele factoren

Of je al dan niet een premie krijgt bij de aankoop van een warmtepompboiler, is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor is daarbij de gemeente waar je woont: de ene gemeente geeft meer premies dan de andere. Andere belangrijke factoren zijn:

 

  • Je elektriciteitsnetbeheerder: niet elke elektriciteitsnetbeheerder geeft dezelfde premies voor de installatie van een warmtepompboiler.
  • Nieuwbouw of renovatie: gaat het om een nieuwbouw of om een renovatie?
  • Gebruik je de warmtepompboiler voor particulier gebruik of voor professioneel gebruik?

 

Benieuwd of je in jouw gemeente recht hebt op een premie voor de installatie van een warmtepompboiler? Dan kan je terecht op de website van het Vlaams Energieagentschap. Je kan ook bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen, wij geven je graag meer informatie over de verschillende premies waar je recht op hebt bij de installatie van een warmtepomp of een warmtepompboiler.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?