Warmtepompboiler kopen

Er zijn de laatste jaren veel alternatieven voor de klassieke boiler opgedoken. De zonneboiler is daar bijvoorbeeld één van, maar veruit de interessantste is misschien wel de warmtepompboiler. Bij een warmtepompboiler wordt er warmte uit de lucht gehaald, en die warmte wordt gebruikt om sanitair warm water te genereren.

Milieuvriendelijk

Buitenlucht is er in overvloed, en dat betekent dat een warmtepompboiler niet schadelijk is voor het milieu, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een boiler op aardgas of een elektrische boiler. Aangezien je warmtepompboiler minder aardgas of elektriciteit verbruikt, zal je ook minder energiekosten hebben.

Werking warmtepompboiler

De werking van en warmtepompboiler kan je vergelijken met die van een koelkast, maar dan omgekeerd. Er wordt ,lucht uit de omgeving onttrokken, die wordt samengeperst. De samengeperste verhoogt in temperatuur, waardoor warmte ontstaat. Deze warmte wordt gebruikt voor het opwarmen van het watercircuit voor sanitair warm water.

Warmtepompboiler kopen

Wil je een warmtepompboiler kopen, hou dan wel rekening met een relatief hoge aanschafkost. Deze bedraagt gemiddeld 2.500 euro. Maar ondanks de hoge aankoopkost blijkt de warmtepompboiler toch een interessante investering te zijn. De lage onderhoudskost en de lagere energiekost zorgen ervoor dat je een warmtepompboiler snel hebt terugverdiend.

Efficiënter dan klassieke boiler bij lagere temperaturen

Bij normaal gebruik van warm water met een temperatuur van 55°C is de warmtepompboiler tot drie keer efficiënter dan de klassieke elektrische boiler. Het is pas wanneer de gewenste temperatuur stijgt tot 60°C à 65°C dat de efficiëntie van de warmtepompboiler daalt ten opzichte van de andere type boilers.

Wil je de hoogste efficiëntie halen uit de warmtepompboiler, dan zorg je er best voor dat je de thermostaat voor het water zo laag mogelijk houdt. Op die manier is de kans groter dat enkel de warmtepomp aan de slag moet, en niet moet gebruik maken van bijkomende energie om de hoge temperaturen te bereiken.

Gratis offerte voor een warmtepompboiler?

Wil je meer informatie krijgen over de warmtepompboiler? Of graag een gratis offerte aanvragen? Neem contact met ons op!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?