Hoe werkt een warmtepomp?

 

Je hebt interesse in duurzame energie om minder belastend te zijn voor het milieu of wil je besparen op je energiefactuur? In beide gevallen is een warmtepomp een goede keuze. Warmtepompen verbruiken beduidend minder elektriciteit om een woning te verwarmen, in de plaats gebruiken ze warmte uit de omgeving. Ontdek meer voordelen van warmtepompen!

Hoe werkt een warmtepomp?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die op een andere manier energie opwekken. Twee soorten halen energie uit de lucht, één uit de grond en één uit grondwater. Er zijn ook twee manieren waarop ze deze energie terug gebruiken voor verwarming. Aan de ene kant kan een warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt, deze warmte meteen gebruiken om de lucht binnenshuis op te warmen. De andere soorten warmtepompen zijn echter efficiënter en warmen in de plaats van lucht water op. Door water op te warmen wordt de warmtepomp gebruikt om een huis te verwarmen, maar warm water heeft natuurlijk ook andere toepassingen. 

Soorten warmtepompen

Warmtepomp lucht-lucht

Warmtepomp lucht-water

Warmtepomp grond-water

Warmtepomp water-water

 

Bekijk een visuele weergave van de werking van een warmtepomp voor meer informatie over de wijze waarop warmtepompen energie opwekken.

Nu je weet hoe een warmtepomp werkt, wil je er misschien zelf één? Wacht dan niet langer en vraag meteen informatie aan zoals prijzen, efficiëntie en de mogelijkheden om subsidies te ontvangen voor bijvoorbeeld geothermische warmtepompen!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?