Warmtepomp voor je zwembad: zwembad verwarmen met een warmtepomp

Een zwembad in je tuin is in de zomer een ware luxe. Het kan heerlijk verfrissend zijn tijdens een zwoele zomerdag. Maar een zwembad installeren in je tuin impliceert een zware investering, en dan wil je ook optimaal kunnen genieten van je zwembad. Dat wil zeggen dat je je zwembad niet alleen in de zomer wil gebruiken, maar zeker ook wanneer het een beetje frisser wordt. Je zwembad verwarmen is dus de boodschap.

Warmtepomp voor je zwembad

Er bestaan heel wat manieren om je zwembad te verwarmen, maar een van de meest voordelige is ongetwijfeld de warmtepomp. Een warmtepomp gebuikt immers natuurelementen om warmte te genereren, waardoor een warmtepomp niet alleen efficiƫnt is, maar ook milieuvriendelijk.

Het principe is simpel: de warmtepomp neemt de buitenlucht op en verwarmt deze buitenlucht door het samen te persen met behulp van een compressor. De afgekoelde lucht wordt weer vrijgegeven. In een warmtewisselaar wordt het zwembadwater uiteindelijk opgewarmd. In deze warmtewisselaar loopt enerzijds een leiding met het zwembadwater, en anderzijds een leiding met een verwarmde koelvloeistof. Door indirect contact tussen beide leidingen zal het zwembadwater verwarmd worden. Op die manier verwarm je je zwembad met een warmtepomp: zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk.

Goedkoop je zwembad verwarmen

Je zwembad verwarmen met een warmtepomp is dus niet alleen een milieuvriendelijke oplossing, maar ook een goedkope oplossing. Je hebt immers geen brandstof, zoals aardgas, nodig om je zwembad op te warmen. Alles gebeurt op basis van de buitenlucht, en dat is er in overvloed.

De installatie van een warmtepomp is heel eenvoudig, en de warmtepomp zelf gaat vele jaren mee. Bovendien kom je door het installeren van een warmtepomp in aanmerking voor interessante subsidies van de overheid. Vraag dus snel uw gratis offerte aan!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?