Waarom een warmtepomp kopen?

 

Warmtepompen besparen op de energiefactuur

De kosten van elektriciteit blijven steeds stijgen en dit voelen we op de energiefactuur. Met een warmtepomp kan deze energiefactuur veel lichter gemaakt worden door niet langer te verwarmen op gas of elektriciteit. De aankoopprijs van een warmtepomp bedraagt niet beduidend meer dan een traditionele verwarming, bovendien is een warmtepomp onderhoudsvrij en erg duurzaam. U kan dus ongeveer 20 jaar genieten van een lagere energiefactuur zonder al te grote investeringen.

Bij de aankoop van een warmtepomp maakt u ook kans op groene leningen, subsidies en fiscale voordelen. Deze voordelen zijn vooral bedoeld voor geothermische warmtepompen.

Warmtepompen zijn goed voor het milieu

Op 2 december 2010 heeft minister-president Kris Peeters het ontwerp Vlaams hervormingsprogramma Europa 2020 overgemaakt aan de Mina-raad.

De doelstellingen hiervan zijn :

  • 20% minder broeikasemissies tegen 2020
  • 20% hernieuwbare energie aanwenden tegen 2020 (100% tegen 2050)
  • 20% energie te besparen tegen 2020

 

 Een warmtepomp voldoet nu reeds aan alle drie gebieden.Door het gebruik van elektriciteit tegenover gas is er 50 % minder CO2-uitstoot (elektriciteitsproductie gerekend aan gemiddelde Europese CO2-uitstoot). Een warmtepomp gebruikt 60% tot 80% energie die gratis beschikbaar is in de natuur.

Voor de werking heeft een warmtepomp maar 20% energie nodig tegenover andere fossiele verwarmingssystemen. Een warmtepomp is dus het verwarmingssysteem voor de toekomst dat nu reeds voldoet aan de energie- en milieueisen van 2020. Ondanks het recentelijk zeer populair worden van warmtepompen, is dit zeker geen nieuwe techniek. Daikin produceert reeds meer dan 50 jaar warmtepompen. Wel is de laatste jaren, dankzij de nieuwe technieken en verfijnde sturingen, het rendement van de warmtepompen sterk verbeterd.

Gratis offerte voor een warmtepomp

Wilt u de mogelijkheden van een warmtepomp voor uw woning ontdekken? Vraag dan een gratis offerte aan! Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor subsidies die de prijs kunnen drukken. 

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?