Voordelen warmtepompen

 

Wartempompen bieden tal van voordelen zowel op vlak van ecologie als op het bedrag van uw energiefactuur. Milieuvriendelijk en voordelig kunnen uitstekend hand in hand gaan door het gebruik van warmtepompen voor de verwarming van een woning, kantoor of zwembad.

Voordelen van warmtepompen op ecologisch vlak

Warmtepompen halen 65% à 80% van hun energie uit de omgeving. Dit betekent dus dat u veel minder energie verbuikt van vervuilende brandstoffen of onveilige kernenergie. Deze duurzame energie is volkomen veilig en werkt het hele jaar door, zelfs bij vriestemperaturen.

Sommige van de goedkoopste warmtepompen werken tot een temperatuur van -15°C, maar de betere geothermische warmtepompen werken ongehinderd zelfs bij de koudste wintertemperaturen. Bovendien zijn deze warmtepompen praktisch onderhoudsvrij en erg duurzaam, waardoor u niet moet twijfelen over de kwaliteit van uw verwarmingsinstallatie de komende 5, 10 of zelfs 20 jaar

Op vlak van CO2 uitstoot biedt een warmtepomp een vermindering van minstens 30% ten opzichte van traditionele verwarming op gas of mazout. 

Economisch voordeel van warmtepompen

Een belangrijk element bij de aankoop van een warmtepomp zijn de mogelijkheden tot subsidies. Op deze manier worden warmtepompen nog iets voordeliger. Vooral de meer duurzame geothermische warmtepompen bieden voordelen op vlak van subsidies, maar ook de goedkopere warmtepompen die warmte uit de buitenlucht halen kunnen genieten van enkele subsidies.

De besparing op uw energie of gasfactuur voor verwarming kan van 30% tot zelfs 75% gaan. Het laatste is het geval bij elektrische verwarming;, bij verwarming op gas zal de besparing eerder rond de 30% liggen.

Heeft u nog vragen over de voordelen van warmtepompen? Aarzel dan niet ons te contacteren!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?