Fiscale steun in 2013

Goed nieuwe voor iedereen die van plan is een warmtepomp te installeren in 2013. Vlaams Minister voor Energie Freya Van den Bossche heeft beslist om de warmtepomp centraal te stellen in een campagne om hernieuwbare energie te promoten bij de consument in 2013. Concreet zal de fiscale steun voor de warmtepomp in 2013 een forse boost kennen. Consumenten kunnen een premie tot 15.000 euro ontvangen indien ze een warmtepomp installeren.

75% terugbetaald

Indien je weet dat een warmtepomp gemiddeld zo’n 20.000 euro kost, dan weet je dat de nieuwe premie van de overheid een heuse opsteker is. Zo’n drie vierde van de kostprijs zou terugbetaald kunnen worden, wat de investering in een warmtepomp plots heel aantrekkelijk maakt.

Bijkomende voorwaarden

Er hangen echter wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo zal je enkel voor de financiële steun in aanmerking komen indien je naast het installeren van de warmtepomp ook werk maakt van het grondig isoleren van de woning. Het heeft immers weinig zin om warmte op te wekken die je makkelijk laat ontsnappen via het dak en de muren.

Niet alleen de warmtepomp kan rekenen op een forse opwaardering van de Vlaamse Regering. Ook andere milieuvriendelijke investeringen, zoals hoogrendementsglas en ketels, zullen op lange termijn op meer premies kunnen rekenen.

De hogere premie voor de warmtepomp zou uiteindelijk in het midden van 2013 van kracht worden

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?