Warmtepomp kostprijs

 

De kostprijs van een warmtepomp bestaat uit drie belangrijke elementen

  • De warmtepomp zelf
  • De warmtepompinstallatie
  • Verwarmingselementen

 

Warmtepomp kostprijs

Er zijn vier soorten warmtepompen met elk hun voor-en nadelen. De goedkoopste zijn de lucht-lucht warmtepompen, helaas bieden zij ook het laagste rendement. De efficiƫntere grond-water en water-water warmtepompen zjn dan weer beduidend duurder, maar hebben een grotere invloed op uw ecologische voetafdruk en energiefactuur.

Warmtepompinstallatie kostprijs

De prijs van een warmtepomp is erg afhankelijk van de soort warmtepompen. Geothermische warmtepompen vereisen vaak een putboring, dit kan redelijk veel kosten. Aan de andere kant kan u deze kosten beperken door de warmtepomp op te nemen in uw bouwplannen of een renovatie.

Warmtepompen die hun energie uit de lucht halen zoals de lucht-water warmtepomp hebben weinig ruimte nodig en vereisen geen putboring of andere dure installatiekosten.

Verwarmingselementen

De warmte en energie die warmtepompen opwekken moet omgezet worden naar controleerbare verwarming of afkoeling in de zomermaanden; hiervoor zijn verwarmingselementen nodig zoals bijvoorbeeld vloerverwarming of verwarmingselementen aan de muur.
Niet iedere warmtepomp is echter compatibel met ieder type verwarming. Lucht-lucht warmtepompen kunnen niet gebruikt worden voor vloerverwarming bijvoorbeeld. 

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?