Wat houdt u nog tegen om een warmtepomp te installeren

Een warmtepomp  natuurlijk, onuitputtelijk en dus duurzaam

Een warmtepomp voorziet een woning van verwarming en warm water en sommige warmtepompen kunnen daarnaast ook koelen. Warmtepompen zijn duurzaam: het rendement voor verwarming ligt tussen 140 en 200 procent. De warmtebron is bovendien onbeperkt en kosteloos. De warmte kan afkomstig zijn van drie bronnen: het grondwater, de aardbodem en de buitenlucht.

Een warmtepomp draagt bij tot een verlaagde CO2-uitstoot

Hoewel een warmtepomp energie uit de natuur haalt, heeft de ingebouwde compressor wel elektriciteit nodig. De warmtepomp stoot dus nog wel CO2 uit (tenzij je groene electriciteit inkoopt) maar de uitstoot ligt beduidend lager dan die van een stookolieketel (50% minder), een gasketel (40% minder) en een condensatieketel (30% minder).

Een warmtepomp is onderhoudsvrij

Als je warmtepomp goed geïnstalleerd is, heb je zelf geen onderhoud nodig. Bij het gebruik van een warmtepomp wordt een schouw bovendien overbodig. Je moet dus geen rekening houden met bijkomende kosten voor onderhoud van je installatie en voor het kuisen van je schouw.

Een warmtepomp voor iedere situatie en behoefte

Welk soort warmtepomp je best aankoopt, hangt af van verschillende factoren: de grootte van je grondoppervlakte, de aanwezigheid van een ondergrondse waterlaag, het vereiste vermogen, enzovoort. Om te bepalen wat de meest rendabele en milieuvriendelijke warmtepomp voor jouw woning is, moet je rekening houden met alle factoren zoals bijvoorbeeld de te verwarmen oppervlakte.

Bovendien maakt iedereen al gebruik van een warmtepomp: de koelkast. Een koelkast gebruikt hetzelfde principe als een koelkast maar dan omgekeerd: ze onttrekt warmte aan de binnenkant van de kast en geeft deze af aan de ruimte waarin de koelkast staat. Op die manier wordt de ruimte in de koelkast dan gekoeld.

Ontvang subsidies voor uw warmtepomp

 

Investeren in energiebesparing, wordt beloond met premies en belastingverminderingen. 
Er zijn verschillende instanties die subsidies uitreiken voor het investeren in energiebesparing:

  • uw netbeheerder
  • de fiscus
  • de Vlaamse overheid
  • uw gemeentebestuur
  • uw provinciebestuur

De meeste premies kunnen bovendien gecumuleerd worden zodat de investeringskosten beperkt blijven.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?