warmtepompinstallatie

Prijzen warmtepompen

Ingezonden door admin op ma, 12/23/2013 - 12:16

Prijzen warmtepompen worden bepaald door het type warmtepomp

Warmtepomp prijzen zijn afhankelijk van enkele factoren. De belangrijkste is het type warmtepomp dat u kiest. Een lucht-lucht warmtepomp is de goedkoopste warmtepomp, maar heeft daarom zijn beperkingen. Een warmtepomp van het type water-water biedt het grootste rendement, maar is het duurste omdat de warmtepompinstallatie duurder is en er nood is aan een putboring.

Warmtepomp installatie

Ingezonden door admin op vr, 06/01/2012 - 09:26

Een warmtepompinstallatie haalt warmte uit de lucht, uit de grond of uit het grondwater. Door een warmtepomp te installeren gebruik je dus de warmte uit je omgeving om te verwarmen, waardoor je bespaart op je energiekosten. En het is ook beter voor het milieu!

Warmtepomp premies & fiscaal voordeel voor warmtepompen

Ingezonden door admin op do, 03/29/2012 - 14:34

 

 

Warmtepompen zijn een zuinige manier van verwarmen die uw energiefactuur aanzienlijk verlagen, maar de toestellen en installatie kunnen een hap uit uw budget nemen.  Bent u van plan een milieuvriendelijke warmtepompinstallatie aan te schaffen of heeft u dit reeds gedaan? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor enkele premies en fiscale voordelen.

Terugverdientijd warmtepomp

Ingezonden door admin op do, 03/29/2012 - 12:00

 

Een warmtepomp is een behoorlijke investering, u wilt dus zeker zijn dat deze investering u voldoende opbrengt! De terugverdientijd van een warmtepomp is afhankelijk van tal van factoren gaande van het rendement van de warmtepomp, de energieprijzen tot de kostprijs van de warmtepomp.

Voordelen warmtepompen

Ingezonden door admin op vr, 03/02/2012 - 16:52

 

Wartempompen bieden tal van voordelen zowel op vlak van ecologie als op het bedrag van uw energiefactuur. Milieuvriendelijk en voordelig kunnen uitstekend hand in hand gaan door het gebruik van warmtepompen voor de verwarming van een woning, kantoor of zwembad.

Warmtepomp kostprijs

Ingezonden door admin op wo, 02/22/2012 - 16:34

 

De kostprijs van een warmtepomp bestaat uit drie belangrijke elementen

  • De warmtepomp zelf
  • De warmtepompinstallatie
  • Verwarmingselementen

 

Warmtepomp kostprijs

Er zijn vier soorten warmtepompen met elk hun voor-en nadelen. De goedkoopste zijn de lucht-lucht warmtepompen, helaas bieden zij ook het laagste rendement. De efficiëntere grond-water en water-water warmtepompen zjn dan weer beduidend duurder, maar hebben een grotere invloed op uw ecologische voetafdruk en energiefactuur.

De ideale warmtepomp voor de verwarming van uw woning

Ingezonden door admin op vr, 02/10/2012 - 12:15

 

Warmtepompen voor woningen

Een warmtepomp is ideaal voor de verwarming van een woning. Een woning vraagt slechts een beperkte hoeveelheid energie op vlak van verwarming, de kleinere soorten warmtepompen bieden hier voldoende energie voor tegen voordelige tarieven.

Warmtepompen zorgen voor een lagere energiefactuur en deze vorm van groene energie is natuurlijk goed voor het milieu! De meeste soorten warmtepomen kunnen daarnaast ook gebruikt worden voor het sanitaire warm water en als airco tijdens de warme maanden.

Rendement warmptepomp

Ingezonden door admin op wo, 11/23/2011 - 16:02

 

Rendement van een warmptepomp

Een goed presterende warmtepomp zal ongeveer een derde minder primaire energie verbruiken. 65% à 80% van de geleverede energie is afkomstig uit de omgeving. Het type warmtepomp bepaalt hoe renderend hij is. Er zijn 4 soorten warmtepompen:

Grond-water warmtepomp

Ingezonden door admin op do, 11/17/2011 - 15:23

 

Een grond-water warmtepomp haalt zoals de naam suggereert warmte uit de bodem om water op te warmen. Dit warme water kan gebruikt worden voor zowel sanitair als verwarming. Bij de grond-water warmtepomp onderscheidt men twee systemen: grond-water warmtepompen met captatienet en warmtepompen met putboringen. 

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?