Warmtepomp installatie

Een warmtepompinstallatie haalt warmte uit de lucht, uit de grond of uit het grondwater. Door een warmtepomp te installeren gebruik je dus de warmte uit je omgeving om te verwarmen, waardoor je bespaart op je energiekosten. En het is ook beter voor het milieu!

Warmtepomp onderdelen

Een warmtepompinstallatie bestaat uit een koelvloeistof, de verdamper, de compressor, de condensor en het expansieventiel. De koelvloeistof is het belangrijkste onderdeel, deze slaat de warmte op en kan die ook weer afgeven. De verdamper doet de koelvloeistof verdampen, zodat de warmte zich kan verspreiden. De compressor verbruikt elektrische energie om de warmtepomp aan te sturen. Echter verbruikt deze compressor veel minder energie dan andere klassieke verwarmingssytemen!

Hoe wordt een warmtepomp geïnstalleerd?

Een warmtepomp wordt binnen of buiten geplaatst, afhankelijk van het soort warmtepomp. Grond-water en water-water warmtepompen worden meestal binnen de woning geplaatst, terwijl lucht-lucht en lucht-water warmtepompen eerder buiten worden geplaatst. Ook de installatie zelf verschilt per type. Wil je meer informatie over de installatie van warmtepompen, vraag dan een gratis offerte aan!

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?