lucht-water warmtepomp

Hybride warmtepomp zorgt voor hoger rendement

Ingezonden door admin op wo, 10/16/2013 - 14:28

 

Almaar meer eigenaars kiezen voor een hybride warmtepomp voor de verwarming van hun huis of appartement. Hybride warmtepompen combineren de klassieke gasketel met een lucht-water warmtepomp. Voor uw woning betekent dit een grote energiebesparing.

Warmtepomp kostprijs

Ingezonden door admin op wo, 02/22/2012 - 16:34

 

De kostprijs van een warmtepomp bestaat uit drie belangrijke elementen

  • De warmtepomp zelf
  • De warmtepompinstallatie
  • Verwarmingselementen

 

Warmtepomp kostprijs

Er zijn vier soorten warmtepompen met elk hun voor-en nadelen. De goedkoopste zijn de lucht-lucht warmtepompen, helaas bieden zij ook het laagste rendement. De efficiëntere grond-water en water-water warmtepompen zjn dan weer beduidend duurder, maar hebben een grotere invloed op uw ecologische voetafdruk en energiefactuur.

Warmtepomp voor zwembad - een zwembad verwarmen

Ingezonden door admin op do, 01/12/2012 - 11:52

 

Bespaar op uw zwembad verwarming!

Een zwembad verwarmen kan een dure zaak zijn, daarnaast is traditionele zwembad verwarming zeker niet mileuvriendelijk. Het is daarom een goede investering om een zwembad te verwarmen door middel van een warmtepomp. Een warmtepomp verbruikt beduidend minder dan gewone verwarming, dt heeft natuurlijk een positieve invloed op uw energiefactuur. Afhankelijk van het type warmtepomp kan u voor uw zwembad verwarming tot 80% besparen!

Warmtepompboiler: duurzaam en energiezuinig

Ingezonden door admin op wo, 11/23/2011 - 11:47

 

Warmtepompboiler: lucht-water warmtepomp

Een warmtepompboiler heeft een ingebouwde lucht-water warmtepomp. In plaats van te verwarmen op gas of elektriciteit, haalt de boiler zijn warmte dus gewoon uit de lucht. Hierdoor verbruiken dergelijke boilers veel minder energie dan traditionele boilers. Een warmtepompboiler biedt trouwens dezelfde functies als andere boilers, maar kan daarnaast nog veel meer afhankelijk van het model dat u kiest.

Lucht-water warmtepomp

Ingezonden door admin op do, 11/17/2011 - 14:52

 

Werking lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp haalt warmte uit de lucht die gebruikt wordt om water op te warmen.  Aan de ene kant zorgt een lucht-water warmtepomp dus voor warm water, maar de warmtepomp kan ook gebruikt worden voor de verwarming van een woning. Er zijn twee verschillende types lucht-water warmtepompen: lagetemperatuur en hogetemperatuur warmtepompen.

Warmtepomp verwarming

Ingezonden door admin op do, 11/10/2011 - 15:12

 

4 soorten warmtepompen

Wanneer je kiest voor verwarming met een warmtepomp, sta je nog steeds voor een belangrijke keuze. Er zijn namelijk vier soorten warmtepompen die op een erg verschillende manier werken. Dit heeft een invloed op de investering die je moet maken, het rendement dat je uit de warmtepompinstallatie haalt en de andere functies die de warmtepomp nog kan uitvoeren.

Soorten warmtepompen

Ingezonden door admin op do, 11/10/2011 - 14:29

 

Vier soorten warmtepompen

Er is niet één soort warmtepomp, er zijn er vier. Tussen deze verschillende soorten warmtepompen zijin er grote verschillen, maar ze hebben ook dezelfde voordelen. Met een warmtepomp bespaart u op uw energiefactuur en verbetert u uw ecologische voetafdruk

Wat is de levensduur van een warmtepomp?

Ingezonden door admin op do, 11/10/2011 - 10:43

 

De levensduur van een warmtepomp staat gelijk aan de levensduur van de compressor

De gemiddelde levensduur van een warmtepomp schommelt tussen de 15 à 20 jaar. Het hart van de installatie is de compressor. De compressor van een warmtepomp is best te vergelijken met de compressor van een ijskast. Ook hier kunnen we spreken van een levensduur van 15 à 20 jaar.

Informatie/Offerte Over Warmtepomp Nodig?